ο προσωπικός διπροσωπισμός μου

με την μάσκα μου για ατου μου να κοιτώ με τα πλαστικά μου μάτια τα πλαστικά μάτια της μάσκας του εχθρού μου

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Διδάσκοντας την καπιταλιστική ηθική του μικροαστού μέσω οπτικοακουστικών μέσων του YouTube.



Οι πατέρες-ηγετες κάθε ιμπεριαλιστικού-εξουσισαστηκου  ρεύματος είχαν αντιληφθεί πως για να κυριαρχήσει η ιδέα που προτάσσεις, για να κυριαρχήσεις εσύ, πρέπει πρώτα να καταφέρεις να ηγηθείς  της ψυχής των ανθρώπων και μετά των σωμάτων τους. 

Τα πλήθη  ακολουθούν. Μα για να ακολουθήσουν πρέπει να συνδεθούν άρρηκτα με αυτό που θα ακολουθήσουν. 

Βασική προϋπόθεση αυτής της σύνδεσης είναι η καλλιέργεια της από μικρή ηλικία στα άτομα που θα καθοδηγηθούν και ταυτόχρονα η μετουσίωση της ουσίας του «δόγματος» στο ΚΑΛΟ, η μετουσίωση δηλαδή της ιδεολογικής γραμμής του ρεύματος σε υπαρξιακή ηθική. Η ηθική σαν καλλιεργηθεί δύσκολα αποκόπτεται από τον άνθρωπο, ο άνθρωπος δύσκολα αποκόπτεται από την ηθική. 

Πολλές φορές τυχαίνει όταν ένας άνθρωπος καταλάβει μέσω παρατηρήσεων, συμπερασμάτων και στοχασμών ότι η ηθική που ακολουθούσε μέχρι στιγμής πιστά ήταν λανθασμένη και είχε πολλά κενά, ενώ προσπαθεί να την αποβάλλει και να δομήσει μια νέα ηθική μέσα του, η παλιά, λόγω της ταμπέλας του ΚΑΛΟΥ, καθιστά επώδυνη την διαδικασία επιβαρύνοντας το άτομο με πλασματικές τύψεις οι οποίες όμως το ταλαιπωρούν και τον κάνουν ευάλωτο στις δυσκολίες. Πολύ συχνά το άτομο παρατά τις προσπάθειες για δημιουργία μιας ηθικής ατομικής και ορθότερης και υποπίπτει στον συμβιβασμό της παλαιοτέρας. Και συνεχίζει να ακολουθεί.

 Το κυριότερο μέσο για την προώθηση της σύνδεσης του ατόμου με την ηθική που θέλει να επιβάλει ο εκάστοτε εξουσιαστής είναι η προβολή της ως ΚΑΛΟ μέσω του πολιτισμού και της κουλτούρας. Δηλαδή μέσω της προπαγάνδισής της σε όλους τους τομείς.

Παλιότερα η προπαγάνδα είχε χαρακτήρα περισσότερο ταπεινό. Όταν περνούσαν το μήνυμα το σουλούπωναν και να συγκάλυπταν τυλίγοντας το με πολύχρωμες «κορδέλες» τοποθετώντας το ως σύμβολο/μήνυμα/ρητό/καρε στο φόντο, πίσω από τα κυρίως προβαλλόμενο αντικείμενο που τραβούσε το πλήθος.

Εν έτη 2013 η καπιταλισμός πάει γαμιώντας. Δεν νοιάζεται πια τι άμυνες έχεις στο κεφάλι σου γιατί το ξέρει ότι τι κι αν μπορεί να μην έχεις μόνο σκατά στο κεφάλι σου ,όπως η πλειοψηφία, τα κατάλοιπα της ηθικής που σου καλλιέργησε από μικρό μέσω του πολιτισμού είναι εκεί και σε επηρεάζουν. Γι αυτό γραφεί στα αρχίδια του πόσο ξύπνιος δηλώνεις πως είσαι και άπλα σου περνά το μήνυμα του.

Η προπαγάνδα, και κυρίως η σύγχρονη, άμεση και ειλικρινής προπαγάνδα του ηθικού κανόνα του καπιταλισμού για μικροαστούς, υπάρχει παντού.

Δεν χρειάστηκε να ψάξω πολύ. 






1   Η νεότητα είναι προνόμιο. Εκμεταλλέψου την απαλότητα και την ομαλότητα του σώματος, την ευελιξία και την γρηγοράδα, την γλυκύτητα στην  φωνή, την αντοχή στα ξενύχτια και τα ποτά, το δέρμα σου για να προβληθείς. Πολλοί είναι αυτοί που επιθυμούν αυτό που πλέον δεν έχουν. Πολλοί επιθυμούν την νεότητα. Αν σε βοηθήσει να ανελιχτείς, δώσου σε αυτούς που σε επιθυμούν. Ποτέ μην προβάλλεσαι ως εκπορνευμένο άτομο, δημιούργησε ένα προφίλ συναισθηματικού και παρορμητικού νέου, αυτό θα δικαιολογήσει στα μάτια πολλών κάθε σου πράξη.


 


2   Για να φτάσεις στην κορυφή πρέπει πρώτα να μπαζώσεις. Για να μάθεις να περπατάς πρέπει πρώτα να μάθεις να μπουσουλάς. Δούλεψε. Δούλεψε όπως θέλουν αυτοί που σε πληρώνουν. Οι καμτσικιές που θα φάει το κωλαράκι σου ανά καιρούς δεν είναι αρνητικό φαινόμενο, σε βοηθά να μην ξεχνάς τον στόχο σου και το γεγονός ότι δεν υπάρχει επιστροφή. Για αμάξια, λεφτά, πισίνες, πισινές, σπίτια, μουνιά/ζιγκολό Πρώτα στα τέσσερα μετά στα δυο. Δούλεψε.


 



3   Εάν και όταν καταφέρεις να ανελιχτείς σε επίπεδο που να αποπνέεις κύρος στους ομοίους σου ή σε αυτούς που θέλουν να σου μοιάσουν, δείξε ειλικρινά  το ποιος είσαι. Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΘΗΤΟΣ. Σε αντίθετη περίπτωση άλλαξε τον πραγματικό σου εαυτό. Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΘΗΤΟΣ.




4   Εάν δεν καταφέρεις να φτάσεις στο επίπεδο κύρους του κανόνα 3 τότε απλά γίνε ΠΟΘΗΤΟΣ ή απλά ΥΔΟΝΙΚΟΣ. Θα τραβήξει κόσμο που θα σε βοηθήσει να ανελιχτείς οικονομικά και υλικά γενικότερα. 



5   Βοήθησε τους εμπόρους ψυχοτρόπων ουσιών. Δώσε στην κατανάλωση τους έναν χαρακτήρα κοινωνικής καταξίωσης. Τράβα τους καταναλωτές, ώθησε τους στην κατανάλωση. Βοήθησε τους εμπόρους ψυχοτρόπων ουσιών, θα σε βοηθήσουν και αυτοί.




6   Ξανά η διδαχή του κανόνα 5. Εξοικείωσε το πλήθος. Θα γίνουν πιο ηλίθιοι από ότι είναι τώρα. Θα καταναλώσουν περισσότερο. Για αυτήν σου την συνεισφορά στο εμπόριο οι κεφαλαιοκράτες θα σε ανταμείψουν.




7   Προώθησε τον ναρκισσισμό και ταυτόχρονα οικοδόμησε τα πρότυπα ομορφιάς. Για αυτήν σου την συνεισφορά στο εμπόριο οι κεφαλαιοκράτες θα σε ανταμείψουν.







8   Δείξε την ποσότητα και την συνεχή ανανέωση του εμπορεύματος. Δεν έχει σημασία η διάθεση σου, αυτό που μετρά είναι η εικόνα. Ταύτισε το εμπόρευμα που προωθείς με κάτι το συνειδητοποιημένο και κοινωνικά αποδεκτό. Για αυτήν σου την συνεισφορά στο εμπόριο οι κεφαλαιοκράτες θα σε ανταμείψουν.





9   Εξοικείωσε την πλειοψηφία της μάζας με την αρνητική πλευρά των μειονοτήτων παρουσιάζοντας τα πιο άκρως εξευτελιστικά και μωρία παραδείγματα που φέρουν τα χαρακτηριστικά της μειονότητας αυτής. Πείσε την πλειοψηφία ότι η εκάστοτε μειοψηφία που προβάλεις δεν μπορεί παρά να είναι ανήθικη, επιβλαβείς για τους υπόλοιπους, άρρωστη ψυχικά και απολίτιστη. Έτσι θα καταφέρεις να στρέψεις την μάζα ενάντια στην μειονότητα και να προωθήσεις τις προσπάθειες εκφασισμού της κοινωνίας. Κάνε να θέλουν να είναι όλοι ίδιοι και επίσης  ώθησε τα πιο ευάλωτα άτομα της προβαλλόμενης μειονότητας να ακολουθήσουν τα σαθρά πρότυπα μέλους-της-μειονοτητας που τους προβάλεις. 





 10   Ενστερνίσου τα πρότυπα της χώρας αρχή-κεφαλαιοκράτη Προώθησε τον πολιτισμό και την κουλτούρα της χώρας αρχή-κεφαλαιοκράτη. Προώθησε την προπαγάνδα της χώρας αρχή-κεφαλαιοκράτη. Προώθησε την ηθική της χώρας αρχή-κεφαλαιοκράτη.  Προώθησε τον καπιταλισμό. Για αυτήν σου την συνεισφορά στο εμπόριο οι κεφαλαιοκράτες θα σε ανταμείψουν.

 



Ο καπιταλισμός σε γαμάει. Και όσο δεν αντιστέκεσαι στην πούτσα, μόνο πούτσα σου αξίζει.

5 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. μα και βεβαια. το καταναλωτικο κοινο εχει στα χερια του την ευκολια πληροφορησης. αρα εχει μετρο συγκρισης. για να πουλησει κατι πρπει να ειναι ωραιο, οχι ουσιωδες η οτιδηποτα, ωραιο. αρα για να διακηνηθει η ποσοτητα πρεπει η επιφανεια της να εχει ποιοτητα.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. ναι τι θα'λεγες εσύ.Μίασμα.

      Διαγραφή