ο προσωπικός διπροσωπισμός μου

με την μάσκα μου για ατου μου να κοιτώ με τα πλαστικά μου μάτια τα πλαστικά μάτια της μάσκας του εχθρού μου

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

θεληση για εξελιξη

ειναι να παιζεις σκακι με τον εαυτο σου και να εχεις φτασει σε τετοιο επιπεδο που πραγματικα να μην θελεις να χασει καμια πλευρα (και συνεπως να μην υποσκαπτεις την μια ενω δινεις τοπο να νικησει η αλλη) και εν τελει να καταληγεις να τελειωνεις ολες τις παρτιδες σου με αλλεπαλλιλα πατ λογω κινησεων.
αυτο υποδεικνυει οτι σε νοιαζει να βελτιωσεις τη σκεψη σου και τις τεχνικες αναλυσης ωστε να νικας τον ιδιο σου τον εαυτο δηλαδη να ξεπερνας το επιπεδο σου και νε εξελισεσαι ενω σπας το καλουπι και βγαινεις ανανεομενος και δρυμητερος (χωρις να σε νοιαζει ουσιαστικα η νικη αλλα η εξελιξη και η διευρηνση των νοητικων ικανοτητων σου).
το θεμα ειναι οτι αν προσπαθεις ειλικρινα για κατι τετοιο ειναι πολυ δυσκολο να καταφερεις να νικησεις τον εαυτο σου σε μια τετοια παρτιδα που θα εισαι αντιμετοπως με εσενα.
γιαυτο και τα πατ.

2 σχόλια:

  1. και αυτο αυτοαγαπη ειναι ρε. αν φτασεις στο σημειο να μη κανεις να χανει καμια πλευρα του εαυτου σου ειναι επειδη δεν θελεις καμια μερια σου να βγει χαμενη. τις θες και τις δυο κερδισμενες απλα αν νικησεις, αυτοαγαπας τον εαυτο σου εμμεσως γιατι πετας το καλουπι του χαμενου σου εαυτου, αναγνωριζεις τα λαθη και τις αδυναμιες που τον οδηγησαν στην ηττα και κρατας τα νικηφορα χαρακτηριστικα του "ανωτερου"- πιο εξελιγμενου και αρα καλυτερου/προτιμοτερου εαυτου σου.
    απο αγαπη αλλο τιποτα λεμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή