ο προσωπικός διπροσωπισμός μου

με την μάσκα μου για ατου μου να κοιτώ με τα πλαστικά μου μάτια τα πλαστικά μάτια της μάσκας του εχθρού μου

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

κάτι που μ'άρεσε.

Πανεμορφο. Με γάμησε ψυχολογικά παντελώς οφείλω να πω. Έξυπνο ρε φίλε . να κάτι που χει νόημα όχι σαν τον απλό ρηχό κωλοσινεμά. Μου άφησε κάτι  σαν τέλειωσε. Άλλο ένα ξενύχτι. Κάθισα και το σκεπτόμουν. Ώστε αυτό είναι  τι μου ετοιμάζουν. Να ποιο μέλλον μου επιφυλάσσει η κοινωνία που με αγαπά και με στηρίζει σε κάθε σκαλοπάτι της γαμημένης ζωής μου. Σκατά ρε φίλε. Κατάλαβα πράγματα. Βασικά δεν κατάλαβα , τα χα καταλάβει από καιρό αλλά το δα μποστά στα μάτια μου και είναι άλλο πράγμα να το βλέπεις έτσι ωμό. Ναι , δεν κατάλαβα απλά το συνειδητοποίησα περισσότερο. Τα οικογενειακά στερεότυπα και οι «ηθικοί» κανόνες. Οι συμβουλές δασκάλων συγγενών για το πώς πρέπει να φέρεσαι , πώς να μεγαλώσεις, ποιους να κάνεις παρέα, τι να διαβάζεις γάμησε τα. όλα οδηγούν σε αυτό. Όλα υπηρετούν και συντελούν στον σκοπό που οι άνθρωποι  κατάντησαν να γεννιούνται. Για να ενταθούν στον καπιταλισμό ρε φίλε, σε αυτήν την σκατοφάμπρικα, που είναι το όνειρο των βολεμένων, η πραγματικότητα των συμβιβασμένων, οι μοίρα των «πιστών» (δεν αναφέρομαι μόνο στους θρησκευόμενους, άλλωστε οι πραγματική θρησκεία που κρύβετε πίσω από όλες είναι αυτή της ιδεολογίας του ιδίου του συστήματος και δυστυχώς όλοι μας λίγο πολύ είμαστε “θρήσκοι”). Τέσπα μην ξεφεύγω και το γαμάω. Η ταινία έσπειρε. Τουλάχιστον κατ εμέ. Δουλειά του Santiago 'Bou' Grasso, βασισμένη σε ιδέα του Patricio Plaza. Γραφιστική επιμέλεια από τους  Santiago Grasso / Patricio Plaza. Αυτά.

4 σχόλια:

  1. κανε καλο όπου μπορεις και μην εστιαζεις τοσο στην απόσταση που εχουμε από την οποιαδηποτε ιδανικη κοινωνια.
    νομιζεις οταν εγινε ο καπιταλισμος ήθελε κανεις να ειναι τοσο δυστυχισμενοι οι ανθρωποι? απλα δεν ήξεραν τι παιζει. οπως οταν εχεις γκομενα και την κερατωσεις ξερεις οτι φερθηκες σκαρτα αλλα οφειλεται περισσοτερο στην απειθαρχια σου και οχι στην μοχθηρια σου.
    ξες αυτες οι οπτικες που κοιταζουν και κρινουν τα παντα είναι λίγο προβληματικές. γιατι εκ φυσεως ειναι αδυνατο να γνωρισεις τα παντα σε 70 χρονια.
    αν διαβασεις ισλαμικους συγγραφεις ή συγγραφεις οποιουδηποτε ρεύματος που ασχολείται με επι παντός επιστητού θα δεις αυτό το πράγμα. έχει μια λογική και επειδή σου λεει πραγματα για τα οποια δεν εχεις ξαναακουσει αποψη τα πιστευεις. παρε οποιοδήποτε κλειστο σύστημα απόψεων και μελέτησε το για καμια βδομαδα. θα σε τραβήξει μέσα του. κάντο αυτό πολλές φορές με διάφορα συστήματα απόψεων για να αποκτήσεις τις δικες σου ιδιαίτερες απόψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνω με αυτο που λες, το πιστευω πως δεν φταιει ποτε απαραιτητα μια ιδεολογια ή καποιο συστημα για τα κακα που προερχονται απο αυτο αλλα πιο πολυ οι ανθρωποι που το συντελουν. π.χ. δεν νομιζω οτι ο καπιταλισμος σαν ιδεα απο μονος του βλαπτει τους ανθρωπους (τουλαχιστον οχι τοσο πολυ) αλλα αυτοι που τον διαχειριζονται οπως θελουν. αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν σκοτονουν τα οπλα τους ανθρωπους. οι ανθρωποι σκοτονουν τους ανθρωπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. xm exo kai ego adinamia sta short films :)
    tha bris petamena kana 4ari kapou sto blog mou
    tsekare to "More" tou mark osborne

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ναι τα έχω δει.. βασικά από τα δικά σου εμπνεύστηκα και άρχισα και γω να βάζω αυτά που είχα δει και μ'άρεσαν και να τα σχολιάζω/παρουσιάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή